Η «νέα» Οικονομία μετά την Πανδημία
Η πανδημία που σάρωσε την υφήλιο ύψωσε «τείχη», γέννησε ανησυχία και φόβο, ανέτρεψε μεγάλο μέρος των μορφών κοινωνικής οργάνωσης που συγκροτούσαν την καθημερινότητά μας. Νέα μοντέλα εκπαίδευσης, νέες μορφές απασχόλησης, μια αγορά εργασίας που μοιάζει να «μεταφέρθηκε» στο διαδίκτυο, νέες κοινωνικές σχέσεις, σύγχρονοι διχασμοί.
Όπου ξεσπούν κρίσεις, όμως, ακολουθούν περίοδοι αναγέννησης, αναπροσαρμογής, νέας ελπίδας. Κι εδώ θα είναι κρίσιμος ο ρόλος των Business Schools παγκοσμίως.
Ποια είναι η πραγματικότητα που «παραλαμβάνουμε» τους ερχόμενους μήνες, με το φθινόπωρο να φαντάζει ακόμη αβέβαιο; Ποια είναι τα αναδυόμενα επιχειρηματικά μοντέλα και ποιο το «υβριδικό μοντέλο» εργασίας, όπως συνδέεται με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις σε όλο τον κόσμο; Γιατί η πανδημία φεύγει, αλλά οι Εξαγορές και Συγχωνεύσεις έρχονται; Σε αυτά και άλλα ερωτήματα για την «επόμενη ημέρα» απαντούν καθηγητές, επιστήμονες και έγκριτοι εμπειρογνώμονες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «OΠΑ News».
Για τη χώρα μας το βασικό ερώτημα σήμερα είναι: Πώς θα επιβιώσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις; Και ακολούθως πώς θα ανοικοδομηθεί η οικονομία, σε περίοδο μάλιστα που ακολουθεί τη μεγάλη οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας;
Αναλύοντας πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να ανακάμψουν μετά την απροσδόκητη και ακραία καταστροφική συγκυρία της πανδημίας, γράφουν οι:
Κώστας Μαρκίδης :
Οι επιχειρήσεις μετά την πανδημία
Μιχαήλ Γ. Ιακωβίδης :
Η ώρα των Business Schools - Κατανοώντας τον ανταγωνισμό
Νίκος Βέττας :
Προκλήσεις και προοπτικές των επιχειρήσεων στην έξοδο από την πανδημία
Βασίλης Παπαδάκης :
Η πανδημία φεύγει... οι Εξαγορές και Συγχωνεύσεις έρχονται!
Ιωάννης Θάνος :
Πανδημία και ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις - Προκλήσεις για το μέλλον και ευκαιρίες και
Ιωάννης Π. Χριστοδούλου :
Η κοινωνική επιχειρηματικότητα και η βιώσιμη καινοτομία ως αναδυόμενα επιχειρηματικά μοντέλα