Άλλες δύο διεθνείς διακρίσεις φέτος για το ΟΠΑ

Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, συνήθως τα... καλά νέα «υπερτερούν» των δυσάρεστων. Σε περίοδο δε πανδημίας και εν μέσω μιας δύσκολης ακαδημαϊκής χρονιάς τόσο για τα ΑΕΙ της χώρας μας όσο και για εκείνα του εξωτερικού, η πανεπιστημιακή κοινότητα του ΟΠΑ και τα μέλη της βρήκαν μία τέλεια ευκαιρία να χαμογελάσουν. Και αν όχι τη διεθνή αναγνώριση του κύρους των παρεχόμενων σπουδών του Ιδρύματος, τι άλλο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως καλό νέο;


Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ στα 300 Top Business Schools παγκοσμίως

Ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Eduniversal κατέταξε τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ ανάμεσα στις 300 καλύτερες παγκοσμίως κατά τη δημοσιοποίηση των 1.000 καλύτερων Business Schools από 154 χώρες για το 2020.

Ο φορέας αξιολογεί Business Schools παγκοσμίως λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή επιρροή και τη φήμη των Ιδρυμάτων. Πρόσθετα κριτήρια κατάταξης αποτελούν οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις των Σχολών, οι θέσεις που καταλαμβάνουν σε πληθώρα άλλων διεθνών κατατάξεων, η συμμετοχή τους σε διεθνείς και εθνικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς, καθώς και οι ψήφοι των Πρυτάνεων των 1.000 συμμετεχόντων Business Schools.

Έτσι, επιτυγχάνεται η κατάταξη σε 5 κατηγορίες διάκρισης. Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ έλαβε 4 «αστέρια», που το κατατάσσουν στη δεύτερη υψηλότερη κατηγορία (4 Palmes League), καθώς και στα 300 Top Business Schools του κόσμου!

Μάλιστα, η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ ήταν το μόνο Business School ελληνικού πανεπιστημίου που απέσπασε «4 Palmes of Excellence» ανάμεσα σε διακεκριμένα Business Schools.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.eduniversal-ranking.com/business-school-university-ranking-in-greece.html


Παγκόσμια αναγνώριση της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης του ΟΠΑ

Για μία ακόμη φορά το κύρος και η επάρκεια των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Ιδρύματος επιβεβαιώθηκαν κατά τη σύνταξη άλλης μιας έγκυρης μελέτης. Σε πρόσφατη ανάλυσή του ο διεθνής φορέας αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) κατέταξε φέτος τα ΠΜΣ του ΟΠΑ μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως στο πεδίο της Διοίκησης Επιχειρήσεων για το 2021.

Συγκεκριμένα, τα ΠΜΣ Επιχειρηματικής Αναλυτικής και Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας κατατάχθηκαν στην 51η+ θέση παγκοσμίως στα επιστημονικά πεδία Business Analytics και Marketing, αντίστοιχα, ενώ το ΠΜΣ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής κατατάχθηκε στην 99η θέση παγκοσμίως στο πεδίο Finance. Επιπλέον, το ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) πλήρους φοίτησης κατέλαβε τη θέση 111-120 παγκοσμίως και την 35η στην Ευρώπη.

Κριτήρια κατάταξης για τις αξιολογήσεις αυτές είναι η φήμη του Ιδρύματος στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα (thought leadership), η προοπτική απασχόλησης των αποφοίτων (employability), η απόδοση της επένδυσης στα ΠΜΣ (return on investment), η άποψη στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με τα ΠΜΣ (alumni outcomes) και τα ποσοστά γυναικών και αλλοδαπών σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό των ΠΜΣ (class & faculty diversity).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα ΠΜΣ του ΟΠΑ συγκέντρωσαν σημαντικά υψηλότερη βαθμολογία συγκριτικά με τον παγκόσμιο μέσο όρο στα κριτήρια σχετικά με τη φήμη του Ιδρύματος στην ακαδημαϊκή κοινότητα, την προοπτική απασχόλησης αποφοίτων και τη θετική άποψη στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.topuniversities.com/mba-rankings/2021
www.topuniversities.com/business-masters-rankings/2021