Πρώτο και φέτος το ΟΠΑ στην προτίμηση των νέων

Στην κορυφή των προτιμήσεων των υποψηφίων για τις οικονομικές σπουδές στην Ελλάδα βρίσκεται το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα και των φετινών εισαγωγικών εξετάσεων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.
Έτσι, τα σχετικά στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού δείχνουν ότι και φέτος τα οκτώ Τμήματα του ΟΠΑ αποτελούν την 1η ή μία από τις πρώτες επιλογές των υποψηφίων. Το ΟΠΑ παραμένει σταθερά πρώτο συνολικά στην προτίμηση των υποψηφίων στα επιστημονικά πεδία που αυτό θεραπεύει και επιλέγεται από τις άριστες και τους άριστους μεταξύ των υποψηφίων που επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι της γνώσης σε ένα σύγχρονο και εξωστρεφές εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Πιο αναλυτικά:

  • Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας αποτελεί το πιο υψηλόβαθμο Τμήμα μεταξύ των αντίστοιχων Τμημάτων και ένα από τα πιο υψηλόβαθμα Τμήματα πανελληνίως.
  • Τα Τμήματα Οικονομικής Επιστήμης και Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις σε σχέση με τα αντίστοιχα Τμήματα οικονομικών σπουδών άλλων ΑΕΙ.
  • Τα Τμήματα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής υπερέχουν έναντι των άλλων ομοειδών Τμημάτων και κατατάσσονται στην 1η θέση.
  • Το Τμήμα Πληροφορικής κατακτά τη 2η θέση μεταξύ 15 αντίστοιχων Τμημάτων.
  • Τα Τμήματα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας και Στατιστικής, που δεν αντιστοιχίζονται με άλλα Τμήματα, παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή