Δράσεις για μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων

Advertorial

Με στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ισότιμων ανθρώπων, η  Τράπεζα Πειραιώς αναπτύσσει ένα ευρύ φάσμα δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος EQUALL που αποτελεί και έναν από τους κύριους πυλώνες της στρατηγικής εταιρικής και κοινωνικής υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Το EQUALL ήδη κλείνει δύο χρόνια επιτυχημένης υλοποίησης και αναπτύσσεται σε τέσσερεις πυλώνες:

  • Την ισότητα των φύλων
    Την προστασία και την ενίσχυση των παιδιών
  • Την υποστήριξη της νέας γενιάς
  • Την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Οι δράσεις του EQUALL που υλοποιούνται σε συνεργασία με εξειδικευμένους συνεργάτες αλλά και στο πλαίσιο συμφωνιών συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς όπως η UNICEF και η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στοχεύουν να συμβάλλουν στην καλλιέργεια της κουλτούρας της συμπερίληψης, στη δημιουργία ίσων ευκαιριών και στον περιορισμό των πολλαπλών διακρίσεων που αντιμετωπίζουν ευάλωτα άτομα και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Μέσω των επιμέρους προγραμμάτων του EQUALL παρέχεται έμπρακτη ενίσχυση για την προστασία τους, την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την απασχόληση, την επαγγελματική εξέλιξη, την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και εν τέλει την αυτόνομη ανάπτυξη, την αξιοπρέπεια και τις ελεύθερες επιλογές. 

Μέχρι σήμερα από τις δράσεις του προγράμματος EQUALL έχουν ωφεληθεί πάνω από 5.200 άτομα

Μέχρι σήμερα, από τις δράσεις του προγράμματος EQUALL – Για μια Κοινωνία Ισότιμων Ανθρώπων, έχουν ωφεληθεί πάνω από 5.200 άτομα και μέχρι το τέλος του 2025 το πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει συνολικά:

  • Πάνω από 2.900 γυναίκες στον πυλώνα της Ισότητας των Φύλων
     
  • Πάνω από 10.000 παιδιά στον πυλώνα της Μέριμνας για τα Παιδιά
     
  • Πάνω από 12.000 νέες και νέους στον πυλώνα της Νέας Γενιάς
     
  • Πάνω από 500 άτομα στον πυλώνα των Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων


Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον πρώτο πυλώνα του προγράμματος που αφορά σε δράσεις για την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων, η Τράπεζα υλοποιεί τα ακόλουθα επιμέρους προγράμματα που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τις γυναίκες για την απόκτηση δεξιοτήτων, την εκπαίδευση, την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, την οικονομική τους αυτοτέλεια και την προσωπική και  επαγγελματική τους ανάπτυξη:

Women Founders and Makers

Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που έχουν δημιουργήσει ή επιθυμούν να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα και αναζητούν σχετική επιμόρφωση και εξειδικευμένη υποστήριξη.

Women Back to Work

Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που επιθυμούν να επιστρέψουν δυναμικά στην αγορά εργασίας.

Women in Agriculture

Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που διατηρούν επιχείρηση ή σκοπεύουν να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση στον αγροτικό τομέα.

Profession has no Gender

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Profession has no Gender, που υλοποιείται σε συνεργασία με το The Tipping Point, απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες δημόσιων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων ανά την Ελλάδα. Στόχος του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει τη νέα γενιά όσον αφορά στην επιλογή επαγγέλματος και να καταρρίψει τα κοινωνικά στερεότυπα που αναπαράγονται και λειτουργούν ως τροχοπέδη στις επιλογές των νέων για το επάγγελμα που επιθυμούν να ακολουθήσουν. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές και οι μαθήτριες διασυνδέονται με μέντορες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται σε επαγγέλματα που είναι στερεοτυπικά συνυφασμένα με το διαφορετικό φύλο.

Το πρόγραμμα EQUALL διευρύνεται συνεχώς τόσο σε ό,τι αφορά τις επιμέρους δράσεις του όσο και σε ό,τι αφορά τα άτομα και τις κοινωνικές ομάδες στις οποίες απευθύνεται.

Μάθε περισσότερα στο equall.gr