Την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας συνδέει το Project Future

Πολύτιμη η συμβολή του ΟΠΑ στο πρόγραμμα


Τoν 6ο κύκλο του ολοκλήρωσε το Project Future, το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο παρέχει σε νέους/νέες πτυχιούχους τη δυνατότητα ποιοτικής εξειδικευμένης εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα συνεχίζεται με αμείωτη δυναμική, με στόχο να έχει πραγματικό θετικό αποτύπωμα στη στήριξη της νέας γενιάς.

 

Η πανδημία δεν ανέκοψε τη ροή προσλήψεων αποφοίτων του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς διερευνά μαζί με το ReGeneration, που είναι βασικός συνεργάτης του προγράμματος, τις ανάγκες της αγοράς και σχεδιάζει –σε σύμπραξη με αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς φορείς– τα εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία αναπροσαρμόζει σε κάθε κύκλο με βάση το feedback που λαμβάνει από τους εκπαιδευομένους και τις επιχειρήσεις.

Ήδη μετά την ολοκλήρωση του 6ου κύκλου γίνεται η προετοιμασία για τον επόμενο, που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Συνολικά στους έξι κύκλους έχουν υποβληθεί σχεδόν 25.000 αιτήσεις συμμετοχής, δικαιώνοντας την επιλογή της τράπεζας να υλοποιεί το πρόγραμμα με συνέπεια δύο φορές τον χρόνο.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι και σε αυτόν τον κύκλο καταγράφηκε ρεκόρ αιτήσεων νέων πτυχιούχων, ενώ η πανδημία δεν ανέκοψε τη ροή προσλήψεων αποφοίτων του προγράμματος.

Το γεγονός ότι περισσότεροι από έξι στους δέκα αποφοίτους του προγράμματος βρίσκουν θέση στην αγορά εργασίας και στις συνεργαζόμενες εταιρείες καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της εξειδικευμένης εκπαίδευσης που προσφέρεται. Μάλιστα, ποσοστό άνω του 90% των προσληφθέντων έχουν ανανεώσει την αρχική 6μηνη σύμβασή τους και παραμένουν στη θέση τους. Μέχρι σήμερα μέσω του Project Future έχουν εξειδικευτεί 927 νέοι/νέες πτυχιούχοι και έχουν βρει εργασία 571 νέοι/νέες πτυχιούχοι.

Η κοινωνική απόδοση του προγράμματος έχει αποτιμηθεί από το Κέντρο Αειφορίας μέσω της μεθοδολογίας Social Return on Investment (SROI), σύμφωνα με την οποία για κάθε 1 ευρώ επένδυσης της τράπεζας επιστράφηκαν στην κοινωνία περισσότερα από 3 ευρώ κοινωνικής αξίας. Είναι ενδεικτικό της σταθερής βελτίωσης του προγράμματος ότι στους δύο πρώτους κύκλους είχαν παραχθεί περίπου 2 ευρώ κοινωνικής αξίας για κάθε 1 ευρώ που είχε επενδυθεί από την τράπεζα στο πρόγραμμα.

Το Project Future απευθύνεται σε πτυχιούχους έως 29 ετών με μηδαμινή ή έως τριετή εργασιακή εμπειρία. Όσοι και όσες ολοκληρώσουν επιτυχώς τα στάδια αξιολόγησης του προγράμματος, ξεκινούν την εκπαίδευσή τους με ένα τριήμερο training, που στοχεύει στην ανάπτυξη των προσωπικών και επαγγελματικών τους δεξιοτήτων, και έπονται οι εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις.

Στον 6ο κύκλο οι νέοι/νέες πτυχιούχοι που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε έναν από τους παρακάτω πυλώνες:

• Digital Marketing & eCommerce Young Practitioners, υπ’ ευθύνη της EY

• Project Management with Agile Specialization, υπ’ ευθύνη της Code.Hub

• Front-End Web Development, υπ’ ευθύνη της Code.Hub

• .NET, υπ’ ευθύνη της Code.Hub

• DevOps Engineering, υπ’ ευθύνη της Code.Hub

• Business Intelligence & Data Sciences, υπ’ ευθύνη της Code.Hub

• Human Resources Management, υπ’ ευθύνη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μετά την ολοκλήρωση κάθε κύκλου, τα βιογραφικά των συμμετεχόντων αναρτώνται στην πλατφόρμα του ReGeneration και παραμένουν διαθέσιμα στις περισσότερες από 700 συνεργαζόμενες με το πρόγραμμα επιχειρήσεις για έναν χρόνο, με στόχο την απορρόφηση των νέων σε θέσεις εργασίας με τουλάχιστον εξάμηνη σύμβαση και ελάχιστο μισθό €750 μεικτά.

Το Project Future πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration, το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκπαίδευσης και αμειβόμενης απασχόλησης νέων πτυχιούχων στην Ελλάδα, ενώ πολύτιμη είναι η συμβολή των Google, Facebook, LinkedIn Learning, Code.Hub και EY Ελλάδος, καθώς επίσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, της ΕΑΣΕ (Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων), του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθώς και του ΣΕΒ (Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών).