ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Κοδριγκτώνος 12, 2ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 525

Ο Γεώργιος Α. Βάμβουκας είναι Τακτικός Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Γεννήθηκε στην Αθήνα έχοντας καταγωγή από τα Λιβάδια Μυλοποτάμου της Κρήτης. Είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Ο κύριος κύκλος των μεταπτυχιακών του σπουδών πραγματοποιήθηκε στα πανεπιστήμια Bristol (Preliminary M.Sc. course) και Bath (M.Sc. in Economics) της Μ.Βρετανίας. To 1987 ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές στην Μ. Βρετανία έγιναν με υποτροφία του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Είναι το παλαιότερο μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΟΔΕ) και από το 2012 καθηγητής πρώτης βαθμίδας. Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για να εξελιχθεί και να προαχθεί στη βαθμίδα του καθηγητή Α’, κρίθηκε επιτυχώς συνολικά έξι (6) φορές και πιο συγκεκριμένα Λέκτορας (1990), Επίκουρος Καθηγητής επί θητεία (1999), μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής (2002), Αναπληρωτής Καθηγητής (2004), Αναπληρωτής Καθηγητής (2005) και Καθηγητής (2012).

Οι ερευνητικές-συγγραφικές δραστηριότητές του εστιάζονται στα πεδία των Δημοσίων Οικονομικών, Οικονομικών Διακυμάνσεων, Ανταγωνιστικότητας, Μακροοικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής, Διεθνών Οικονομικών, Οικονομικής Ανάπτυξης, Εφαρμοσμένης Οικονομετρίας και Ιστορίας Οικονομικών Θεωριών. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι το σύνολο σχεδόν του δημοσιευμένου ερευνητικού του έργου, εστιάζεται στους ανωτέρω κλάδους της Οικονομικής Επιστήμης και κυρίως στο αντικείμενο της Δημόσιας Οικονομικής.

Από το 1990 και έως σήμερα στο ΟΠΑ σε προπτυχιακό επίπεδο δίδασκε ή διδάσκει τα μαθήματα “Μακροοικονομική Θεωρία και Πολιτική”, “Διάρθρωση και Προβλήματα της Ελληνικής Οικονομίας”, “Οικονομετρία” (Ποσοτικές Μέθοδοι ΙΙΙ), “Μικροοικονομική Ι”, “Μικροοικονομική ΙΙ” και “Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις”. Στο Τμήμα ΟΔΕ οργάνωσε το μάθημα “Πρακτική Άσκηση Φοιτητών” στο οποίο για τουλάχιστον  μια δεκαετία ήταν ο υπεύθυνος-διδάσκων καθηγητής. Διδάσκει στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) το μάθημα “Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική”.  

Σε εφημερίδες και περιοδικά, όπως Κέρδος, Εξπρές, Ημερησία, Ναυτεμπορική, Ακρόπολις, Εθνικός Κήρυξ, Ελεύθερος Τύπος, Βήμα, Νέα, Καθημερινή, Ελεύθερη Ώρα, Σύμβουλος, Οικονομικός Ταχυδρόμος, Πολιτικά Θέματα, Επιλογή, Crash, Kontranews, Επίκαιρα, κ.λπ. έχει δημοσιεύσει τουλάχιστον τέσσερις χιλιάδες (4.000) άρθρα, μονογραφίες, μελέτες και δοκίμια. Οι παρουσίες του στο YouTube, οι συμμετοχές του σε ραδιοτηλεοπτικά πάνελ και οι συνεντεύξεις του σε εφημερίδες, περιοδικά και ραδιοτηλεοπτικά μέσα ξεπερνούν τις δυόμιση χιλιάδες (2.500). Τα  εκατοντάδες αναρτημένα βίντεο του στο YouTube από τις συμμετοχές σε ραδιοτηλεοπτικά πάνελ, έχουν δεχτεί δεκάδες χιλιάδες views και πλήθος θετικών σχολίων. Την περίοδο 2017-2018 συμμετείχε στο πάνελ της εβδομαδιαίας εκπομπής “Οικονομικές Σελίδες” του πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικού καναλιού ART TV.

Πλήρες Βιογραφικό: 

Τελευταία ενημέρωση: 01-09-2020

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.