ΑΫΦΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ

Τμήμα Στατιστικής
E-mail:
Διεύθυνση Γραφείου: Κοδριγκτώνος 12, 3ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 - 8203 547

H Μαρία Αϋφαντή έχει Πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1977).
Για δυο χρόνια (1977-1979) έζησε στο Μόντρεαλ Καναδά για περαιτέρω σπουδές. Για δυο χρόνια (1979-1981) εργάστηκε ως βοηθός ερευνών στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).
Για πάνω από 30 χρόνια (από το 1981) κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Συνεργάτη στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει αναλάβει διδασκαλία μαθημάτων και διεξαγωγή φροντιστηρίων του μαθήματος «Στατιστική» σε όλα τα Τμήματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει συγγράψει Πανεπιστημιακές σημειώσεις και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων Στατιστικής.
Το διάστημα 1986-1988 επισκέφτηκε το Michigan Technological University δυο φορές (για 8 μήνες την πρώτη φορά και 5 μήνες τη δεύτερη φορά), όπου εργάστηκε ως ερευνήτρια πάνω στο θέμα "The diffusion of the population from the central of the city".
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε Οικονομικά Θέματα.

Τελευταία ενημέρωση: 03-10-2018

 

* Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δεν φέρει καμία ευθύνη όσον αφορά στην ακρίβεια των στοιχείων του συνοπτικού και του πλήρους βιογραφικού των μελών του προσωπικού, όπως αυτά αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στους συντάκτες των βιογραφικών σημειωμάτων.