Αρχείο Ειδήσεων Πανεπιστημίου

Πίνακας Ενότητας Εκτύπωση

20-7-2009 id:550

Το Τμήμα ΟΔΕ του ΟΠΑ υποστηρίζει τη διοργάνωση του 4th Advanced Summer School on Economics and Econometrics που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο (2-9/8/2009)

4th Advanced Summer School on Economics and Econometrics Ρέθυμνο
2-9 Αυγούστου 2009

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών υποστηρίζει τη διοργάνωση του 4th Advanced Summer School on Economics and Econometrics που θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, 2-9 Αυγούστου 2009.

Το θέμα του προχωρημένου θερινού σχολείου είναι:

Behavioral Finance

Προσκεκλημένος Διακεκριμένος Ομιλητής είναι ο Καθηγητής Hersh Shefrin (Leavey School of Business, Santa Clara University, USA). Στη διάρκεια του προχωρημένου θερινού σχολείου θα αναπτυχθούν θεωρητικά και θα υποστηριχθούν με απογευματινά εργαστήρια οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

  • Asset with Heterogeneous Beliefs and Preferences
  • Phychological contributions of Kahneman and Tversky
  • Behavioral Portfolio Selection
  • Behavioral Asset Pricing
  • Behavioral Corporate Finance

Στο θερινό σχολείο συμμετέχουν προχωρημένοι υποψήφιοι διδάκτορες από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και την Κίνα οι οποίοι εκπονούν διδακτορική διατριβή στον χώρο του Behavioral Finance. Στη διάρκεια του θερινού σχολείου οι υποψήφιοι διδάκτορες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ερευνητικές εργασίες από τη διδακτορική διατριβή τους και να συζητήσουν ζητήματα της διδακτορικής διατριβής τους με τον Καθηγητή Hersh Shefrin, ο οποίος είναι ένας από τους σημαντικότερους πανεπιστημιακούς και ερευνητές στον χώρο του Behavioral Finance.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τη διοργάνωση του προχωρημένου θερινού σχολείου, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://assee.soc.uoc.gr

Αφίσα θερινού σχολείου