Αρχείο Ειδήσεων Πανεπιστημίου

Πίνακας Ενότητας Εκτύπωση

22-3-2010 id:778

Το ΟΠΑ σε συνεργασία με την Ινδική κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση Ακαδημαϊκής Έδρας Διεθνούς Επιχειρηματικότητας. Την έδρα κατέλαβε για φέτος ο Ινδός καθηγητής Κ. Kumar από το Indian Institute of Management Bangalore (IIM-B)

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Ινδική κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση Ακαδημαϊκής Έδρας πάνω σε θέματα Διεθνούς Επιχειρηματικότητας. Την Έδρα κατέλαβε ο Ινδός καθηγητής Kumar για το ακαδημαϊκό έτος 2010. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που η ινδική κυβέρνηση χρηματοδοτεί Έδρα σε ελληνικό Πανεπιστήμιο.  

Ο καθηγητής K. Kumar προέρχεται από το γνωστό Indian Institute of Management Bangalore (IIMB), που (μαζί με το ΙΙΜ-Ahmdabad) έχει τη φήμη του καλύτερου Business School της Ινδίας. Ο ίδιος είναι καθηγητής επιχειρηματικότητας και επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου του.

Ο καθηγητής Kumar θα παραμείνει στο ΟΠΑ κατά την περίοδο 1 Μαρτίου - 30 Μαϊου 2010. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ΟΠΑ θα προσφέρει μαθήματα σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, καθώς και διαλέξεις στους τομείς Corporate Entrepreneurship and Venturing, Entrepreneurship and Innovation,  και Business Strategy. Επίσης, θα αναπτύξει ερευνητικές συνεργασίες με μέλη ΔΕΠ του ΟΠΑ πάνω στα θέματα αυτά, και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης και της παροχής υπηρεσιών του ΟΠΑ πάνω σε θέματα Επιχειρηματικότητας.

Σε μια εποχή που η Ελλάδα περνάει μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της, η παρουσία του καθηγητή Kumar θα δώσει μια ώθηση στις επιχειρηματικές σπουδές στο ΟΠΑ και θα προσφέρει μοναδική ευκαιρία σε όλους, και ειδικότερα στους φοιτητές του ΟΠΑ, καθώς θα συμβάλλει στην καλύτερη κατανόηση του δυναμικά αναδυόμενου ινδικού επιχειρηματικού τομέα.

Συνοπτικό Βιογραφικό Σημείωμα Καθηγητή Kumar